Blog

Ayurvédikus jóga

Az ayurvédikus jóga egy kevésbé ismert jóga irányzat, mely alapjában véve egy aktív, dinamikus, kezdő-közphaladó gyakorlat. Az órák tematikája figyelembe veszi az időjárás, az évszakok és a napszakok váltakozásait, apróbb módosításokkal kiegyenlítve azok hatásait.

A délelőtti órákon mindig nagy hangsúly van a hátrahajlításokon, amik a levegő elemet képviselik, ezek felfrissítik és aktivizálják az idegrendszert így egy egész napon kitartó löketet kaphatunk, megalapozva az estig tartó

Nagy hangsúly van a mély hasizom (core), az uddijana, a lábak és a hátizmok megerősítésén, de persze a test többi része sem marad ki a sorból

A vasárnap esti órák sokkal inkább nyugodtabb, könnyedebb hangvételűek, az ellazulást, nyújtást hivatottak szolgálni, megalapozva a kielégítő és pihentető alvást a hét lezárásaként.

A rendesen és rendszeresen végzett gyakorlatokkal, gyorsan és biztonságosan fejleszthető az állóképesség,  az immunrendszer, a hajlékonyság és persze még naphosszat sorolhatnám, hogy mi minden, ami úgy általánosságban a jógára jellemző.


Ayurvédikus jóga Órák

Vasárnap
18:00-19:30Czirják CsabaNap Terem aum27aum27