Blog

Holdújév – Jazz’n Flow – élőzenés jóga – 2018. február 10.

2018. február 10., 18:00–19:30

A kínai újév vagy holdújév, a tavaszünnep, az év legnagyobb ünnepe nem csak a kínaiak számára, hanem Ázsia más országaiban is. A tavaszünnep időpontja évről évre változik. Az új év kezdetét bonyolult számításokkal határozzák meg, de február 4‑éjéhez legközelebb eső újhold napján van.
A február közepén kezdődő újév 2018-ban a kínai asztrológia szerint a KUTYA éve lesz.

Ebben az években született emberek Kutya jegyűek: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006.

A Kutya bátor, becsületes és önzetlen, mindig kész harcolni az igaz ügyért, vagy hogy megvédje bajba jutott barátait.A Kutya mindig megtartja a szavát vagy visszaélne a bizalommal. Mindig és mindenhol az igazságot keresi. számár a legfontosabb az őszinteség. A látszat nem téveszti meg, a mellékes dolgokkal nem törődik. Gyakran szorong a várható problémák miatt. Kötelességtudata, felelősségérzete annyira fejlett, hogy nehezen látja be: nem veheti vállára a világ minden terhét, és időnként bizony lazítania kellene.
A szerelemben lassan tárja fel igaz érzéseit, fél partnerét terhelni szorongásaival, ugyanakkor szívesen és figyelmesen osztozik társa minden gondjában-bajában. Sokszor hiányzik belőle az önbizalom és a vállalkozó szellem, ezért olyan társra vágyik, akiben mindez megvan, és akitől állandó biztatást, megnyugtatást kaphat. Gyengéd, érzelmei erősek, és fontos neki, hogy hűségét viszonozzák. Félénkké és visszahúzódóvá válik, ha elhagyatottnak érzi magát. Ha egyszer valaki megbántja vagy csalódik benne, csak lassan áll helyre a bizalma.

Kapcsolatából lassan alakul ki szerelem, de ha a Kutya született elkötelezi magát, akkor szerető, odaadó partner lesz belőle, és fontos lesz számára a párkapcsolat. 2018 a család éve lesz és aki magányosan él idén párt találhat.

Munkájában szüksége van feladatköre pontos ismeretére és ha ezeket tudja, akkor megbízhatóan, felelősségteljesen tevékenykedik. Állhatatos és kitartó, a legkényesebb titkot is megőrzi. Az agresszív, versengő foglalkozásokat jobb kerülnie, inkább olyan tevékenység való neki, amelyben meghitt kapcsolatokat építhet ki az emberekkel. A joggal, a szociális munkával, a neveléssel vagy a tudományos kutatással kapcsolatos foglalkozásokra különösen alkalmas, de lehet belőle kitűnő orvos, tanár, ügyvéd.

Színe a sárga, amely Kínában valaha az uralkodó színe volt, a császárt illette meg, de jelképe az előmenetelnek, a hírnévnek és az eredményességnek is. A Kutya a nyugat-északnyugati irányhoz kapcsolódik, így az esti órákhoz társul.

Jazz'n Flow sorozatunk harmadik alkalmán tarts velünk egy élőzenés Vinyasa Flow jellegű gyakorlásra és adjunk együtt egy új lendületet, egy új kezdetet az évnek!

Dress code: sárga (piros vagy narancssárga is jó)

Ének, zene: Bakoss Bettika énekesnő
Jóga: Brávácz Alexandra jógaoktató

Részvételi díj: 3000 Ft
Regisztráció: utkozbenjoga@gmail.com